Donateurs

Sinds 2001 is de Stichting Vrienden van de Dorpskerk druk bezig om de instandhouding van de Dorpskerk te ondersteunen. Een eeuwenoud monument van en voor de dorpsgemeenschap van Eelde-Paterswolde en Eelderwolde.

Als cultureel erfgoed is de Dorpskerk van ons allemaal en daarom werd indertijd de stichting opgericht. Inwoners van Eelde, Paterswolde en Eelderwolde en zelfs daarbuiten, hebben al jaren laten zien dat ze daaraan willen bijdragen.

De donateurs van de stichting bestaan uit vele geledingen van de bevolking, al of niet direct betrokken bij de kerkelijke gemeente, die de Dorpskerk als cultuur-historisch monument een warm hart toedragen. 

Met hulp van onze trouwe donateurs en middels overige giften heeft de Stichting jaarlijks bijdragen kunnen leveren aan diverse grotere en kleinere projecten in relatie tot de Dorpskerk.  Te beginnen met de grote restauratie van de kerk in 2001 waardoor ook de schildering in het koor aangepakt kon worden. De buitenverlichting, de restauratie van de herenbanken en het orgel, maar ook de afscheiding met haagbeuk en de uitgifte van het boek ‘De geschiedenis van de Eelder Kerk’ konden rekenen op een financiële bijdrage van de stichting. Voor een totaal overzicht verwijzen wij naar het tabblad ‘Projecten’.

Om een goed contact te houden met onze donateurs wordt er jaarlijks een donateursavond gehouden in ‘t Loughoes of in de kerk. Naast het informeren over actuele zaken rond de kerk worden er ook regelmatig lezingen gehouden, meestal met sprekers van buitenaf en met een aansprekend onderwerp. Tijdens de donateursavond is er overigens ook de gelegenheid de CD te kopen ( € 7,50) die in 2013 is uitgebracht met orgelmuziek, gespeeld door de vaste organist van de Dorpskerk  Vincent van Laar.  De opbrengst van de verkoop komt ten goede van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent een donateurs avond te bezoeken maar wel de Dorpskerk een warm hart toedraagt: een gift is welkom op bankrekening NL84RABO 031.58.57.315, t.n.v. Stichting Vrienden van de Dorpskerk Eelde. Niet alleen heeft de Stichting de ANBI-status, ook valt uw gift aan de Stichting voor de belasting onder de Geefwet, waarbij extra belastingaftrek mogelijk is.

Donateur worden

Invalid Input
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige postcode
Ongeldige invoer
Ongeldig telefoonnummer
Ongeldig e-mailadres
Invalid Input
U moet de machtiging aanvaarden

Heeft u ondanks de informatie die u op deze website kunt vinden toch nog vragen betreffend onze stichting dan kunt u middels onderstaand formulier contact met ons opnemen.

 

Zie modules.

Weet u een goed project of wenst u ons te ondersteunen?
Regel het direct!